Ombudsman klaagt over transparantie

Een aantal dagen geleden hebben wij WOB verzoeken gepubliceerd over toezicht,handhaving en vervolging. Kort hierop beklaagde een ambtenaar en een voormalige politie agente zich over de nutteloosheid van dit blog en haar wob-verzoeken. Het ironische is dat op dezelfde dag  de ombudsman Alex Brennikmeijer zich beklaagd over het gebrek aan transparantie van de overheid en haar organen. Een wob-verzoek is een voet-tussen-de-deur methode om  stukken toch openbare te krijgen: “Het verdraaien of achterhouden van informatie komt altijd uit en beschadigt het vertrouwen in de publieke zaak”, zo stelt de Ombudsman. Volgens Brenninkmeijer zou de wob eigenlijk overbodig moeten zijn. “De wet is bedoeld om informatie los te krijgen, maar in de praktijk komen journalisten terecht in een oerwoud van procedures die het hen juist erg moeilijk maakt.”

zie http://www.nu.nl/media/2728211/ombudsman-kritiseert-gebrek-transparantie-overheid.html

en de screenshots van de ambtenaar en ex-politie agente  Jaqueline Makbouli met blog en facebook die nu in functie is in Amsterdam Oost als strategisch adviseur Openbare Orde & Veiligheid.

 

 

Comments Off on Ombudsman klaagt over transparantie

Filed under alg.post

Comments are closed.